TOP

Comedy in New York

New York en stand-up comedy, ze gaan hand in hand. Een groot deel van de beste comedians ter wereld hebben hun eerste stappen op het podium gezet in een van de vele comedyclubs in New York. Als je in New York bent, is een avondje comedy dan ook een absolute aanrader! Misschien krijg je wel onverwacht een optreden van Jerry Seinfeld of Chris Rock voorgeschoteld!

Maar welke comedyclub kies je uit het grote aanbod? Op heel wat straathoeken – vooral op en rond Times Square – klampen verkopers je aan met tickets voor een bepaalde comedyclub, soms met een grote korting. Vaak gaat hierbij om de mindere clubs met een zwak aanbod en/of beginnende comedians. Niet zelden zijn de kaartjesverkopers eigen stand-up comedians die door zelfde te verkopen tijd op het podium krijgen. Laat je dus niet te snel vangen!

Zelf kozen we voor de Comedy Cellar, waar o.a. Jerry Seinfeld kind aan huis is. Af en toe duikt hij er onverwacht op voor een verrassingsoptreden. Dit is een typische club, met authentieke bakstenen achtergrond. Aangezien dit een populaire club is, reserveer je best je tickets! Doe je dat niet, dan riskeer je zoals ons om een uur of langer aan te schuiven, op de stoep achter een lintje.

Andere clubs die zeker de moeite zijn:

You don't have permission to register