TOP

8 tips voor de perfecte roadtrip

Een citytrip is leuk om een stad te ontdekken, maar als je het échte Amerika of Canada wil ontdekken moet je gewoon de baan op. Een roadtrip is altijd een avontuurlijke beleving, waarbij elk moment uniek is. “Never use the fast line, never travel by high speed” zong Admiral Freebee. Perfect advies voor een perfecte roadtrip. Wij vullen graag aan met nog 8 andere tips!

 1. Weg met die strikte timing
  Ja, je mag een roadtrip best plannen. Maar maak je planning niet te strikt. Soms kom je onderweg onverwachte attracties tegen, soms sta je in de file of loop je vertraging op door andere omstandigheden. Bovendien moet je genieten van de trip én het landschap onderweg. Hou dus best enkele extra uren “vrij” in je planning.
 2. Tank geregeld de auto vol
  “We komen nog wel een tankstation tegen”: vaak te horen tijdens roadtrips, en even vaak helemaal fout. Soms is er mijlenver geen tankstation te bespeuren, en als je er al een vindt, is het misschien buiten gebruik of werkt je bankkaart er niet. Tank dus geregeld de auto vol zodat je nooit tot de limiet moet rijden, en bespaar je heel wat spanning!
 3. Durf improviseren
  Kies af en toe ook eens voor kleinere wegen, en verlaat de snelweg voor een stukje binnendoor. Hou ook de bordjes langs de kant van de weg in de gaten. “Best café ever”, “Amazing dino tracks” of een fameuze “scenic overlook”; durf een kijkje te gaan nemen en misschien ontdek je wel een onverwachte parel!
 4. Stoppen is toegelaten
  Zin om een foto te nemen van een prachtig landschap, die eland langs de weg of een enorme cactus? Neem de tijd voor een stop en strek even de benen. Mogelijk is het je enige kans en zie je later niets vergelijkbaar meer!
 5. Stel je eigen soundtrack samen
  Geen enkele roadtrip is geslaagd zonder muziek. Stel op voorhand je playlist samen op je iPod, of verzamel je beste cd’s in een handig hoesje. Zit je even zonder inspiratie? We stellen voor jou graag een Spotify-playlists samen!
 6. Kies voor een ouderwetse landkaart
  Vertrouw niet blindelings op de gps. Soms laat die het afweten zonder bereik of bestaat die ene straat niet meer. Neem voor de veiligheid een ouderwetse, papieren landkaart mee, zodat je altijd weet waar je bent! Wil je het helemaal avontuurlijk maken, laat de gps dan zelfs thuis! Op een papieren landkaart zie bovendien vaak zelfs heel wat tips voor toeristische stops en attracties.
 7. Laad je gsm op
  Zorg ervoor dat je steeds vertrekt met een volle smartphonebatterij. Zo kan je bij pech altijd een hulplijn inroepen!
 8. Food & drinks
  Gooi je koffer vol met enkele flessen water en wat koekjes (liefst zonder chocolade, want in de zon levert dat snel problemen op). Mocht je ergens stranden, heb je altijd reserve bij!
You don't have permission to register