TOP

E-reistoestemming (eTA) verplicht voor reizen naar Canada sinds 15 maart

Naast een internationaal paspoort heb je sinds 15 maart 2016 ook een elektronische reistoestemming nodig voor Canada (Electronic Travel Authorization).

Waar vroeger een vrijstelling gold voor Belgen die afreisden naar Canada, is dit nu gewijzigd. De Canadese overheid wenst een beter beeld te hebben van wie wanneer precies hun land binnenkomt. De toegang tot het land kan bijvoorbeeld ontzegd worden indien iemand gelinkt wordt aan een criminele groepering, terroristische banden heeft, zware misdrijven gepleegd heeft …

De eTA-aanvraag is vergelijkbaar met de Amerikaanse ESTA-variant. Iedereen die per boot of vliegtuig naar Canada reist, zal dus op voorhand een online reistoestemming moeten aanvragen. De kostprijs bedraagt zo’n 7 Canadese dollar per persoon.

De aanvraag is geldig voor een maximum verblijf van 6 opeenvolgende maanden, geldig gedurende 5 jaar of tot het einde van de vervaldag van jouw internationaal paspoort.

Indien je langer dan 6 maanden wenst te blijven, moet je 30 dagen voor het vervallen van jouw aanvraag online een verlenging aanvragen. Je kan het toeristenvisum aanvragen op de officiële website van de Canadese overheid.

Een overzicht van alle documenten die je nodig hebt voor Canada vind je hier.

You don't have permission to register