TOP

Calgary, moderne cowboystad

Als je op zoek bent naar de ideale uitvalbasis om West-Canada en de Rocky Mountains te ontdekken, dan is Calgary de ideale startplaats! Enerzijds zijn er tal van rechtstreekse vluchten naar Calgary, anderzijds ligt de stad op zo’n uurtje rijden van de prachtige Rocky Mountains.

Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta en heeft zo’n 1 miljoen inwoners. De stad verwierf bekendheid door de Olympische Winterspelen in 1988 en kende een economische ‘boom’ dankzij de olie-industrie.

Things to do

Elk jaar kan je begin juli Calgary Stampede (Stampede Park 650 25 Ave SE, Calgary) bijwonen, het grootste rodeo-festival van Calgary.

Vanop de 191 meter hoge Calgary Tower (101-9th Avenue SW) geniet je van een prachtig uitzicht op de stad en ontdek je een eerste glimp van de Rocky Mountains.

Prince’ Island Park (698 Eau Claire Ave SW) is een mooi stadspark op wandelafstand van het centrum, gelegen aan de oever van de Bow River. Het park is de thuisbasis van tal van zomerevenementen. Je kan hier lekker kuieren, fietsen en genieten van de groene natuur!

De Stephen Avenue Walk (kruising 8th Avenue SW & 3rd Street SW) biedt heel wat leuke shops en restaurants. Deze autovrije winkelstraat is een echte aanrader!

Zin om de West- Canadese geschiedenis te ontdekken? Samen met een vleugje Amerikaanse en Europese kunst? Breng dan zeker een bezoekje aan het grootste museum van West-Canada: het Glenbow Museum (130- 9th Avenue SW).

Logeren

Zowel het Sandman Calgary Downton hotel als het Calgary International Hotel Downton zijn beiden qua prijs-kwaliteit en ligging een echte aanrader!

 

You don't have permission to register