TOP

Op de filmset in LA

Los Angeles is dé filmstad bij uitstek. De Walk of Fame, de jaarlijkse uitreiking van de Oscars, de talloze filmstudio’s … Wist je trouwens dat je deze laatste ook bijna allemaal kan bezoeken?

De meest bekende en toegankelijke studio is Universal Studios, vandaag vooral bekend omwille van het pretpark rond de studio’s. Als attractie binnen het pretpark kan je met een treintje langsheen verschillende buitensets en locaties rijden. Hoewel de filmstudio’s effectief gebruikt worden, is dit echter vooral een attractie en niet zozeer een echt filmsetbezoek. Je mag het treintje bovendien op geen enkel ogenblik verlaten.

Wil je een échte filmset-ervaring, bezoek dan (eventueel naast Universal Studios, dat zeker de moeite is als pretpark) ook een van deze grote studio’s:

Bij deze tours gaat het echt om een specifieke rondleiding in en langs de studio’s, en mag je ook binnenin rondkijken en zelfs film- of tv-sets bezoeken die op dat moment in gebruik zijn. De kans is bovendien niet onbestaande dat je enkele bekende koppen tegenkomt.

Zelf zijn we vooral fan van de tour bij Warner Bros. Hier vind je o.a. stage 16, waar bijvoorbeeld delen van Indiana Jones, Inception, The Dark Knight, en de scènes met  de T-Rex uit Jurassic Park zijn gefilmd. Voor de Friends-fans: je kan er ook de originele Central Perk-set bezoeken, en er een foto nemen in de legendarische zetel!

You don't have permission to register