TOP
Image Alt

West-USA: Parks & Recreation

West-USA: Parks & Recreation

vanaf €1599 / pp
(0 Reviews)
18
dagen
Het westen van de VS biedt heel wat variatie op korte afstand van elkaar. Tijdens deze Parks & Recreation-rondreis leg je de nadruk op de indrukwekkende natuur en de nationale parken.

Starten doe je in Los Angeles. Bezoek zeker een van de bekende filmstudio’s, en maak een wandelingetje langs de Walk of Fame op Hollywood Boulevard (reken hiervoor niet té veel tijd, dit is geen buurt waar je uren kan ronddwalen). Lunchen doe je bij Canter’s Deli, waarna je de zon tegemoet rijdt langs the Sunset Strip.

 

Het ene natuurhoogtepunt volgt het andere razendsnel op. Vanuit de verte merk je Antelope Canyon en Horseshoe Bend met moeite op, maar eens je ter plaatse bent kom je ogen en adem tekort. De komende dagen doorkruis je Arches National Park en Canyonlands National Park richting Bryce Canyon.

En dan duikt plots in het niets Las Vegas op. Een groter contrast met de omliggende natuur is moeilijk te bedenken, maar één nachtje in dé casinostad bij uitstek kan je niet laten schieten. Kitsch van de bovenste plank, once in a lifetime. Vond je het in Vegas al warm, wacht dan tot je in Death Valley de autodeur openzwaait. De combinatie van de hitte en zoutvlaktes brengt je naar een heel andere wereld.

Via Bakersfield verandert het rood-oranje landschap in 1001 groene tinten. Sequoia National Park staat bekend om zijn – zoals de naam al laat vermoeden – reusachtige Sequoia-bomen. Je kan er o.a. The General Sherman Tree ontdekken, beschouwd als de grootste boom ter wereld. Het natuurhoofdstuk sluit je af met een knaller van formaat: Yosemite National Park is groot, maar makkelijk te bezoeken. Parkeer je wagen op de ruime bezoekersparking, en verken het hele park met de gratis shuttledienst met verschillende stops doorheen het park. Van aan de meeste stops kan je ook verschillende korte en langere wandeltochten maken.

 

Vooraleer je het vliegtuig naar huis neemt verken je nog twee dagen San Francisco. De stad is perfect te ontdekken al wandelend of met het openbaar vervoer. Wil je het wat sportiever, huur dan zeker een fiets. De Golden Gate Bridge moét je gezien hebben – als er niet te veel mist is – en wat rondkuieren rond Fisherman’s Wharf is best ontspannend. Vergeet zeker niet simpelweg te genieten van de unieke sfeer van de stad!

Boek deze reis / Vraag meer info

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto  + verzekering
  • Toegangspas nationale parken
  • Roadbook
  • Onze unieke Glory Days-travelbuddy (met o.a. onbeperkt mobiel internet)
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register