TOP
Image Alt

Oost-Canada meets New England

Oost-Canada meets New England

vanaf €1299 / pp
(0 Reviews)
15
dagen
Deze rondreis brengt je via een ommetje langs de VS in een grote cirkel van Montreal naar Quebec. Onderweg ontdek je tal van verschillende landschappen.

Je start in Montreal, waar je o.a. de Mont Royal (met een fantastisch uitzicht over de stad) en de Jean Talon farmer’s market bezoekt. Ga zeker ook een bagel of pancakes eten in de diner waar Leonard Cohen kind aan huis was, en kuier door het gezellige en levendige stadscentrum. Na twee dagen Montreal vertrek je richting de VS. Een mooie rit door Vermont – maak je een stop bij de Ben & Jerry’s-ijsfabriek? –  brengt je in Lincoln, New Hampshire. De ideale uitvalsbasis om te genieten van de fall foliage en een bezoek aan Flume Gorge.

 

De scenic Kancamagus Highway brengt je door de White Mountains tot in North Conway. Onderweg ontdek je meer dan genoeg stops die ook écht het stoppen waard zijn, in de herfstperiode nog net dat tikkeltje meer.

Via de ietwat verlaten maar sfeervolle kust van Maine baan je je een weg terug naar Canada. Na een nachtje Saint-John wordt Moncton je uitvalsbasis voor de komende twee dagen. Fundy National Park en de Fundy Trail Parkway zijn absolute aanraders. Dit hoofdstuk sluit je af bij Hopewell Rocks, waar je de grootste getijdenverschillen ter wereld kan waarnemen.

 

Ga in Moncton ook zeker langs bij Tony’s Bistro & Pâtisserie: het ontbijt is top, de taarten (Pecan Pie!) en het brood zijn meer dan de moeite (zelfs naar Europese norm).

Vervolgens maak je vanuit Rivière-Du-Loup de oversteek naar het Parc national du Fjord-du-Saguenay met prachtig zicht op de Baie Éternité. Rij de hele fjord rond en neem in Tadoussac (van waaruit je ook kan gaan Walvis-spotten) de overzet op weg naar je laatste bestemming, Quebec City. Quebec City heeft gezellige straatjes, leuke winkeltjes en koffiebars, en voelt heel toeristisch aan. Bezoek de Citadel en Notre-Dame-basiliek, het historische Chateau Frontenac en de benedenstad van Vieux-Quebec.

Boek deze reis / Vraag meer info

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto + verzekering
  • Toegangspas nationale parken
  • Roadbook
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register