TOP
Image Alt

Oneway Calgary – Vancouver

Oneway Calgary – Vancouver

vanaf €1599 / pp
(0 Reviews)
18
dagen
Vlieg naar Calgary en start je roadtrip richting Vancouver vanwaar je terugvliegt. Maak een extra ommetje langs Vancouver Island, een bijzonder stukje Canada.

Starten doe je in Calgary, de grootste stad van de provincie Alberta met zo’n 1 miljoen inwoners. Spring zeker even binnen in de nieuwe Central Library, een prachtig staaltje architectuur en zoveel meer dan gewoon maar een bibliotheek.

 

Het natuurhoofdstuk start je in Banff National Park. Banff is het oudste nationale park van Canada en herbergt in zijn 6.640 km² slechts drie dorpjes: Banff, Canmore en Lake Louise. Het park is een aaneenschakeling van besneeuwde bergentoppen, gletsjers, turquoise-kleurige meren en wildlife!

Via de prachtige Icefields Parkway rij je enkele dagen later richting Jasper. De twee fantastische turquoise-gletsjermeren die je onderweg absoluut moet bezoeken zijn Bow Lake en Peyto Lake. In Jasper National Park word je weggeblazen door Maligne Lake, het grootste natuurlijke meer van de Rocky Mountains. Van hieruit maak je een boottocht naar het wereldberoemde en uitermate prachtige stukje natuur Spirit Island. De Jasper Tramway, een kabelbaan in Jasper Town, brengt je tot aan de top van Whistler Peak. Pootje baden of van een klif jumpen doe je bij Horseshoe Lake.

Vanuit Jasper gaat het opnieuw via de Icefields Parkway richting Revelstoke. Onderweg doorkruis je Glacier National Park, vanuit Revelstoke zelf brengt de scenic Meadows in the Sky Parkway-route je naar het hart van Mount Revelstoke National Park. Via Kamloops – waar je in het Secwepemc Museum de lokale, indiaanse cultuur leert kennen – trek je de daaropvolgende dagen naar Whistler, het grootste skioord van Canada. Naast een gezellige sfeer, leuke restaurants en shops kunnen mountainbikers en wandelaars hier volop hun hart ophalen. Een absolute must is de grootste kabelbaan van de wereld: de Peak-2-Peak Gondola.

Next up: Vancouver Island! Groter dan België? Echt? Ja hoor! De Highway 99 voert je langsheen de Canadese kust waar je in Horseshoe Bay de ferry neemt naar Ucluelet, een pittoresk dorpje langsheen de Stille Oceaan. Dit kustdorpje is een stuk rustiger en gezelliger dan het meer bekende en nabijgelegen Tofino. In deze uithoek van Vancouver Island kan je ‘s ochtends walvissen spotten, ‘s middags een wandeling maken in het prachtige Pacific Rim National Park of lekker luieren op één van de uitzonderlijke stranden!

 

In Victoria, de hoofdstad van British Columbia waar tevens het parlement van de provincie zetelt, is het aangenaam kuieren met vaak Engelse en Europese sferen in het straatbeeld. Breng zeker een bezoek aan de mooie bloementuin van Butchart Gardens en de drijvende woonbootjes in Fisherman’s Wharf! Lekkere restaurants met wereldwijde keuken geven deze kuststad een extra dimensie!

Vooraleer je opnieuw richting huis vliegt, geniet je nog 2 dagen van Vancouver. De stad staat steevast in de top 5 van meest leefbare steden, en waarom dat zo is merk je snel. Vancouver heeft ontelbare leuke plekjes, van hippe buurten tot Stanley Park. Gezellig kuieren doe je vooral rond Gastown, de site waar Vancouver ooit is ontstaan. Het populaire wandel-en fietspad False Creek Seawall is een absolute aanrader. Een uurtje fietsen brengt je rondom het park met fantastische uitzichten op de haven en stad! Wie s’ avonds wil genieten van hippe restaurants en bars sturen we graag richting Yaletown.

Boek deze reis / Vraag meer info

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto + verzekering
  • Toegangspas nationale parken
  • Roadbook
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register