TOP
Image Alt

Montreal to the right

Montreal to the right

vanaf €1399 / pp
(0 Reviews)
16
dagen
Vanuit Montreal verken je langs de oevers van de Saint Lawrence-rivier en de Atlantische Oceaan Quebec en New Brunswick. Als afsluiter doorkruis je de prachtige natuur van New England (VS).

Vanuit Brussel vlieg je rechtstreeks naar Montreal in ongeveer 8 uur. De stad is een echte aanrader voor foodies: je vindt er talloze diners en gezellige restaurantjes, en de Jean Talon farmer’s market is een van de grootste in Noord-Amerika. Wandel door het oude stadscentrum en geniet van het uitzicht op de Mont Royal.

 

Via de oevers van de Saint Lawrence-rivier vervolgens naar Quebec. Onderweg maak je een tussenstop in Trois-Rivières en verken je het Parc National de la Mauricie. Geniet nog even van de gezellige drukte in het oude Quebec, want de komende dagen wordt het een pak rustiger!

Via Tadoussac rijd je naar het schiereiland Gaspé. Onderweg kronkelt de baan langsheen talloze kleine (vissers)dorpjes en prachtige landschappen. Met wat geluk spot je tussendoor dolfijnen, een walvis of zeehonden. Voor je het meest Noordelijke punt van het schiereiland bereikt overnacht je in Sainte-Anne-des-Monts, de ideale uitvalsbasis voor het Parc de la Gaspésie. Wat later duikt ook de beroemdste rots van Oost-Canada op, de Rocher Percé.

De volgende dagen gaat het opnieuw zuidwaarts richting Caraquet – waar je kennismaakt met de Acadische cultuur – en Moncton. In deze regio zijn Fundy National Park en de Fundy Trail Parkway absolute aanraders. Dit hoofdstuk sluit je af bij Hopewell Rocks, waar je de grootste getijdenverschillen ter wereld kan waarnemen.

 

Het laatste deel van deze rondreis start langs de kust van Maine (VS). De scenic Kancamagus Highway leid je wat later door de White Mountains tot in Lincoln, New Hampshire. De ideale uitvalsbasis om te genieten van de fall foliage en een bezoek aan Flume Gorge. Onderweg ontdek je meer dan genoeg stops die ook écht het stoppen waard zijn, in de herfstperiode nog net dat tikkeltje meer. Een mooie rit door Vermont – maak je een stop bij de Ben & Jerry’s-ijsfabriek? –  brengt je ten slotte opnieuw in Montreal.

Boek deze reis / Vraag meer info

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto + verzekering
  • Toegangspas nationale parken
  • Roadbook
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register