TOP
Image Alt

Jurassic Canada: de dino’s achterna

Jurassic Canada: de dino’s achterna

vanaf €1399 / pp
(0 Reviews)
14
dagen
Dino’s, daarvoor moet je in Canada zijn! Meer bepaald in Alberta, de provincie waar onnoemlijk veel fossielen gevonden werden. Treed jij – letterlijk – in de voetsporen van deze kolossen?

Starten doe je in Calgary, de grootste stad van de provincie Alberta met zo’n 1 miljoen inwoners. Spring zeker even binnen in de nieuwe Central Library, een prachtig staaltje architectuur en zoveel meer dan gewoon maar een bibliotheek. Na twee dagen Calgary is het Dino-time! Je reist naar Drumheller, Dinosaur Capital of the World. Het Royal Tyrell Museum heeft een prachtige collectie in huis die elke dino-fan van de sokken blaast. Langs de 48km-lange Dinosaur Trail ontdek je de ene boeiende stop na de andere: van de kitcherige “grootste dino ter wereld” tot Horse Thief Canyon en Horseshoe Canyon waar talrijke bijzondere fossielen zijn gevonden.

De lokale gids leidt je door Dinosaur Provincial Park, zoekt met jou naar fossielen en toont je actuele opgravingssites. Nadien kan je in het Royal Tyrell Museum zelf aan de slag: in een realistische kopie van de opgravingssites ontdek je je eigen dino, en kan je echt fossielen van dichtbij aanraken en bestuderen.

 

Dag vijf brengt je naar Edmonton: vindplaats van de Edmontosaurus en Albertosaurus, maar even goed van hippe winkels en gezellig restaurantjes. Geniet nog even van het stadsleven, want de komende dagen wacht er niets dan indrukwekkende natuur!

In Jasper National Park word je weggeblazen door Maligne Lake, het grootste natuurlijke meer van de Rocky Mountains. Van hieruit maak je een boottocht naar het wereldberoemde en uitermate prachtige stukje natuur Spirit Island. De Jasper Tramway, een kabelbaan in Jasper Town, brengt je tot aan de top van Whistler Mountain. Pootje baden of van een klif jumpen doe je bij Horseshoe Lake. Via de prachtige Icefields Parkway rij je enkele dagen later naar Lake Louise en Golden. De twee fantastische turquoise-gletsjermeren die je absoluut moet bezoeken zijn Bow Lake en Peyto Lake.

 

Het natuurhoofdstuk sluit je af in Banff National Park. Banff is het oudste nationale park van Canada en herbergt in zijn 6.640 km² slechts drie dorpjes: Banff, Canmore en Lake Louise. Het park is een aaneenschakeling van besneeuwde bergentoppen, gletsjers, turquoise-kleurige meren en wildlife! Voor je naar huis keert met een rugzak vol boeiende verhalen slaap je nog een laatste nachtje in Calgary.

Boek deze reis / Vraag meer info

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto + verzekering
  • Toegangspas nationale parken
  • Dino-excursie
  • Roadbook
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register