TOP
Image Alt

Johnny & Elvis achterna

Johnny & Elvis achterna

vanaf €999 / pp
(0 Reviews)
10
dagen
De muziek van Johnny Cash en Elvis is sowieso de perfecte soundtrack van een roadtrip. Maar geloof ons, in en rond Memphis & Nashville krijgen de songs nog een extra dimensie. Klaar om je 10 dagen onder te dompelen in de countrysfeer?

Ontdek waar Johnny Cash en Elvis opgroeiden, waar ze hun eerste plaatjes opnamen en kom alles te weten over deze twee iconische muziekfiguren. Tijdens deze reis verken je o.a. Dallas, Memphis en Nashville, klinkende namen die bijzonder sfeer uitademen. Muziek is hier nooit ver weg, maar dat betekent heus niet dat je enkel als kenner kan genieten van deze reis. Wil je het échte Amerika leren kennen? This is the perfect place to start!

Boek deze reis / Vraag meer info

Schema

1

Dag 1 & 2 – Dallas

Je vliegt vanuit Brussel naar Dallas, Texas. Om de reis goed uitgerust te starten slaap je de eerste 2 nachten in de stad die voor eeuwig verbonden zal zijn met de tv-serie. Op het programma: cowboys, steak en een stevige brok Amerikaanse geschiedenis!
2

Dag 3 – Dallas > Texarkana

Met de huurauto rij je vandaag naar Texarkana. Dit stadje van rond 40.000 inwoners dompelt je meteen onder in de Amerikaanse sfeer. We botsen hier een eerste keer op Johnny Cash, die in het Arkansas Municipal Auditorium in 1955 een legendarisch concert speelde met Elvis Presley. In het park rond de voormalige concertzaal vind je een herdenkingsplaat.
3

Dag 4 – Texarkana > Memphis

Op dag 4 zet je koers richting Memphis, je thuisbasis voor de volgende 3 nachten. Hou zeker wat tijd vrij om gewoon even rond te dwalen in deze stad vol muziekgeschiedenis. Je bent van hier snel in Dyess, waar Johnny Cash zijn jeugd doorbracht. Bezoek er tijdens een rondleiding zijn ouderlijk huis.
4

Dag 5 & 6 – Memphis

Ook de Sun Studio staat zeker op je to do-lijst. In deze legendarische opnamestudio nam Johnny Cash o.a. Cry!Cry!Cry!, I walk the line, Hey Porter en Get Rhythm op. Ook Elvis startte er zijn carrière met That's All Right (Mama). De studio is niet zo groot, maar de gidsen vuren met plezier legendarische verhalen op je af. Achter de microfoon kan je bovendien vanop de eerste rij wat geschiedenis opsnuiven. Ook een bezoekje aan het Graceland van Elvis is absoluut de moeite.
5

Dag 7 – Memphis > Nashville

Vanuit Memphis rij je vandaag via Tupelo - de geboorteplaats van Elvis - naar Nashville. Daar bezoek je het Johnny Cash Museum (open sinds 2013), pik een concertje mee in een van de vele muziekbars, en ontdek de legendarische countryzaal Grand Ole Opry, waar Johnny Cash voor het eerst June Carter ontmoette. Je kan vanuit Nashville ook makkelijk Hendersonville bereiken, woonplaats en laatste rustplaats van Cash.
6

Dag 8 & 9 – Nashville

Ook zeker de moeite: de Country Music Hall of Fame en het Bluebird Café. Pancakes eten doe je in The Pancake Pantry, lunchen in het Loveless Café.
7

Dag 10 – Nashville > Atlanta

Op de laatste dag rijd je van Nashville naar Atlanta, van waaruit je makkelijk terugvliegt naar België. Onderweg kan je nog een stop maken bij Jack Daniels, ongetwijfeld ook te linken aan Cash. Of plan nog een bezoek aan Atlanta, waar je het verhaal van Martin Luther King kan ontdekken.

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto + verzekering
  • Roadbook
  • Onze unieke Glory Days-travelbuddy (met o.a. onbeperkt mobiel internet)
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register