TOP
Image Alt

Born in the USA: Springsteen roadtrip

Born in the USA: Springsteen roadtrip

vanaf €1299 / pp
(0 Reviews)
10
dagen
De songs van Bruce Springsteen zitten diepgeworteld in de Amerikaanse cultuur. Ga op ontdekkingstocht in de regio waar Springsteen opgroeide en zie zijn songs realiteit worden!

Elke song van Springsteen roept verhalen, mensen en beelden op, en katapulteert je recht in het hart van Amerika. Hoe het is om er te leven, om er weg te willen, om er succesvol te zijn of te falen? De songs van Springsteen bulken van tegenstrijdigheden: zowel liefde als afkeer voor en van Amerika komen aan bod. Tijdens deze reis ontdek je de verhalen achter enkele songs en doorkruis de Oostkust. De muziek krijg je van ons mee!

 

Starten doe je in New York City. Bezoek de Freedom Tower op de tonen van The Rising, wandel langs de studio waar The River en Born In The USA zijn opgenomen, en ervaar je eigen Tenth Avenue Freeze Out. Uiteraard is er ook tijd voor de vintage New York-attracties: fiets over de Brooklyn Bridge en door Central Park, verken the Village, bezoek de dino’s of Van Gogh in een van de vele musea, ga naar de top van het Empire State-building …

Na 3 dagen haal je de huurauto op en zet je koers richting New Jersey. Asbury Park, E-Street, Atlantic City, Sprung from cages out on highway nine, chrome wheeled, fuel injected, and steppin’ out over the line… ben je een Springsteenfan dan weet je waar we het over hebben, maar zelfs zonder voorgeschiedenis geniet je hiervan. Dit is immers het échte Amerika. Geen nood, we vertellen je exact waar je moet zijn voor je afspraak met dit stukje muziekgeschiedenis.

 

Dag 6 brengt je in de Streets of Philadelphia: een song die Springsteen een Oscar opleverde, maar ook een stad die absoluut de moeite is om te ontdekken! Philadelphia speelde een grote rol in de Amerikaanse revolutie en is de thuis van heel wat historische sites. Zo vind je in het Independence National Historical Park o.a. Independence Hall, waar de onafhankelijkheidsverklaring en de grondwet gestemd werden, en de Liberty Bell, een iconisch symbool voor de Amerikanen.

De laatste 3 dagen van de reis brengen je Washington DC. Washington DC is speciaal opgericht en ontworpen om dienst te doen als hoofdstad van de VS. De National Mall bundelt heel wat musea en iconische monumenten, langs de ene zijde “afgebakend” door het grote Lincoln-standbeeld, langs de andere zijde door het Capitool. Als democraat gooit Springsteen zich af en toe mee in de strijd van het politieke landschap, en trad hij o.a. op tijdens de inauguratie van Barack Obama.

 

Heb je wat extra tijd? Dan sturen we je graag aansluitend op roadtrip pal door Amerika richting San Francisco, een fascinerende reis die Springsteen zelf meermaals ondernam aan het begin van zijn carrière.

 

Is Springsteen op tour? Dan stellen we je zeker voor tijdens deze reis een concert mee te pikken!

Boek deze reis / Vraag meer info

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto  + verzekering
  • Roadbook
  • Onze unieke Glory Days-travelbuddy (met o.a. onbeperkt mobiel internet)
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register