TOP
Image Alt

NY/DC: Whole Lotta Roadtrip

NY/DC: Whole Lotta Roadtrip

vanaf €1399 / pp
(0 Reviews)
10
dagen
Wist je dat New York, Philadelphia, Baltimore en Annapolis elk ooit hoofdstad waren van de VS? Verwacht je aan groene natuur en bijzondere steden, en maak kennis met de Amerikaanse geschiedenis.

Boek deze reis / Vraag meer info

Schema

1

Dag 1 > 3 – New York

New York City is uiteraard een citytrip op zich waard, maar kan je ook perfect combineren met een rondreis. Ben je al eerder in New York geweest? Laat de typische toeristenvallen deze keer dan links liggen, en probeer volledig op te gaan in de stad. Of kies voor een rondrit op de fiets, en sluit ’s avonds af met een avondje comedy of een concert. Cheesecake eten doe je absoluut bij Eileen’s Special Cheesecake, en misschien kom je ook wel de Belgische food trucks van Wafels & Dinges tegen!
2

Dag 4 – New York > Philadelphia

Vandaag haal je de huurauto op, en vertrek je richting Philadelphia. Vermijd zoveel mogelijk snelwegen en kies voor een stukje scenic route langs de Delaware River. Als je een omwegje maakt langs de bekende Princeton University, beland je vanzelf op kleinere wegen.
3

Dag 5 - Philadelphia

Philadelphia speelde een grote rol in de Amerikaanse revolutie en is de thuis van heel wat historische sites. Zo vind je in het Independence National Historical Park o.a. Independence Hall, waar de onafhankelijkheidsverklaring en de grondwet gestemd werden, en de Liberty Bell, een iconisch symbool voor de Amerikanen.
4

Dag 6 – Philadelphia > Baltimore

Vandaag zet je je tocht voort richting Baltimore. Hier bezoek je de Inner Harbor, een zeehaven waar je o.a. de USCGC Taney vindt, het laatste nog drijvende schip dat Pearl Harbor “overleefde”, en de USS Constellation, het laatste nog drijvende schip uit de periode van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ook op vlak van sport en muziek valt er in de stad heel wat te beleven.
5

Dag 7 – Baltimore > Annapolis

Annapolis is een relatief klein stadje met zo’n 40.000 inwoners en voelt eerder Europees / Brits aan qua stijl en sfeer. De stad is bekend om zijn theater en het bruisende Art District, met heel wat restaurantjes, galerijen en concertzalen. Het is bovendien de ideale uitvalsbasis voor een zeiltocht. Ook de United States Naval Academy heeft hier zijn thuis.
6

Dag 8 – Annapolis > Washington DC

Zet koers richting Washington DC, hoofdstad van de VS en dé speeltuin bij uitstek van de Amerikaanse politiek.
7

Dag 9 & 10 – Washington DC

Washington DC is speciaal opgericht en ontworpen om dienst te doen als hoofdstad van de VS. De National Mall bundelt heel wat musea en iconische monumenten, langs de ene zijde “afgebakend” door het grote Lincoln-standbeeld, langs de andere zijde door het Capitool. Ook het Witte Huis vind je vlakbij. Ideaal om met de fiets te bezoeken. Reserveer zeker wat tijd om (gratis) enkele musea (er zijn er langs the Mall alleen al 11) van het Smithsonian te bezoeken. Daarnaast heeft Washington DC heel wat gezellige buurten. Op de Eastern Market vind je heel wat vers en lekker eten, muziek en ambachten. Lekker eten is hier absoluut niet moeilijk, zelfs de Belgische keuken is aanwezig. Check zeker Pineapple and Pearls voor koffie & een kleine hap. Je kan er ’s avonds ook eten in hun restaurant, maar dan ben je al snel een paar honderd dollar kwijt!

Prijsdetails

De prijs is gebaseerd op onze favoriete hotels/verblijf in een tweepersoonskamer. Kinderen die meeslapen op dezelfde kamer overnachten meestal gratis of aan een kleine meerprijs. Wil je met 3 of meer volwassenen op een kamer slapen; zal de prijs per persoon ook wat dalen.
Inclusief
  • Verblijf in hotels, inclusief taxen
  • Huurauto (7 dagen) + verzekering
  • Roadbook
  • Onze unieke Glory Days-travelbuddy (met o.a. onbeperkt mobiel internet)
Optioneel bij te boeken
  • Vluchten (De prijs van een vlucht kan aanzienlijk schommelen. We stellen je de beste optie voor bij je aanvraag, beloofd!)
  • Ontbijt (Boeken we niet standaard omdat er naast het hotel nog zoveel leuke ontbijtplaatsen zijn!)
  • Excursies / toegang attracties
  • Fooien
You don't have permission to register