TOP

Vliegen met kinderen: prijzen & tips

Canada & Amerika zijn perfecte reisbestemmingen voor het hele gezin. Heb je kinderen, twijfel er dan geen moment aan om ze mee op reis te nemen: ze gaan de reis onvergetelijk vinden! Maar wat kost dat, met kinderen op het vliegtuig? En hoe hou je hen 8 tot 12 uur in stilte bezig?

Prijzen

Heb je nog heel jonge kindjes, dan loont het soms om met je reisdata te schuiven.

  • Voor kinderen jonger dan 2 jaar hoef je geen stoel te boeken op het vliegtuig als je ze bij jou op de schoot neemt. Dat kan serieus wat schelen in de kosten: als je je kind op de schoot neemt, betaal je voor hen slechts een fractie van wat je anders voor een ticket zou betalen. Wil je toch graag een stoel voor hen reserveren, dan krijg je bij de meeste maatschappijen een beperkte korting.
  • Is je kind 2 jaar of ouder? Dan ben je verplicht een stoel te reserveren. Bij sommige maatschappijen krijg je nog een kleine korting, maar vaak wordt die berekend op de basisprijs (dus exclusief toeslagen, bagage, …). In de praktijk betekent dit dat je voor een kind vanaf 2 jaar zo goed als de volledige prijs van een ticket betaald.

Wordt je kind 2 jaar tijdens de reis? Check dan op voorhand bij de luchtvaartmaatschappij wat de gevolgen hiervan zijn. Soms moet je in dat geval enkel voor de terugvlucht een stoel boeken, bij andere maatschappijen geldt dit meteen voor zowel de heen- als terugvlucht.

Tips voor kinderen op het vliegtuig

  1. Check vooraf de de regels & voordelen bij je luchtvaartmaatschappij rond reizen met kinderen. Elke maatschappij gaat hier anders mee om. Zo hebben sommigen een “kids club” waar je je kind gratis kan voor inschrijven. Je ontvangt dan heel wat voordelen (van priority boarding tot gadgets of extra’s op de vlucht).
  2. Geef je baby of kind tijdens het opstijgen en het landen iets kleins te drinken of te eten. Zo hebben ze minder last van het drukverschil.
  3. Op zowat elke luchthaven / bij elke maatschappij mag je met de buggy tot aan de gate/ het vliegtuig wandelen. De maatschappij zorgt er daarna voor dat de buggy bij de bagage wordt geplaatst. Een buggy meenemen is vrijwel altijd gratis en telt dus niet als een stuk bagage.
  4. Beperk je eigen handbagage. Zo kan je je volledig concentreren op je kind. Er is nogal wat te zien op de luchthaven, dus ga er maar vanuit dat hij / zij niet zal stilzitten ;-).
  5. Zorg voor entertainment. Véél entertainment. Zeker op langere vluchten zorg je best voor veel afleiding en afwisseling. Een tekenboek, een leesboek, een actiefiguurtje, een tablet, een spelletje … Zorg dat je genoeg achter de hand hebt!
  6. Babyvoeding vormt een uitzondering op de regels op luchthavens: normaal mag je maar vloeistoffen meenemen tot 100ml, maar voor baby’s is er dus wel degelijk een uitzondering. Zowel melk als potjesvoeding is toegestaan in de handbagage. De hoeveelheid is afhankelijk van wat men nodig heeft tijdens de vlucht. Bij de beveiligingscontrole kan men vragen de voeding te proeven om aan te tonen dat het om babyvoeding gaat. (bron: Brussels Airport)
  7. Neem een kussentje en dekentje mee voor comfort! Meestal kan je dit op het vliegtuig ook nog vragen, mogelijk wel tegen betaling.
You don't have permission to register