TOP

Eerst San Francisco, afsluiten in Los Angeles

Heb je je zinnen gezet op West-Amerika? Dan is de kans vrij groot dat je zowel Los Angeles als San Francisco bezoekt. Wij raden aan om je reis te starten in San Francisco!

Los Angeles is een bijzonder drukke stad waar alles rond de auto draait. Kleine straatjes zijn er een uitzondering, grote snelwegen met 5, 6 of meer rijvakken zijn er daarentegen genoeg. Als het de eerste keer is dat je in de VS met een huurauto rijdt, kan dat een heuse uitdaging zijn. Bovendien hebben alle huurautoโ€™s er een automatische versnellingsbak en een wat vreemde zijspiegel met vervormd perspectief, wat het niet eenvoudiger maakt.

Nee, dan is San Francisco de betere startplaats:

  • San Francisco heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoer. Vanop de luchthaven kan je eenvoudig de BART-trein nemen, die je zonder overstap naar het hart van de stad brengt. Je hoeft dus zeker niet meteen een huurauto op te pikken.
  • Zolang je in San Francisco bent, heb je ook helemaal geen auto nodig. Gebruik het openbaar, maak een ritje met een van de typische trams, of wandel en fiets erop los!
  • Ga je huurauto pas ophalen de dag dat je je rondreis effectief start. Zo betaal je minder huur- en parkeerkosten, en hoef je na de lange vlucht niet meteen achter te stuur te kruipen.
  • Vanuit San Francisco kan je makkelijker de auto leren kennen, en ben je snel weg uit het stadsverkeer.
You don't have permission to register