TOP

Whistler, hét ski-oord van Canada

Whistler (British Columbia) heeft zo’n 10.000 permanente inwoners en ligt op een uurtje rijden van Vancouver. De stad is bekend als skidorp van de Olympische Spelen van 2010 én is ook meteen het grootste skioord van Canada. Het eerste dat je meteen opvalt als je dit gezellige winterdorp binnenrijdt: de nieuwe en kraaknette infrastructuur.

Hoewel Whistler vooral bekend is om zijn wintersportmogelijkheden in het skigebied Whistler Blackcomb, loont het absoluut ook de moeite om het gebied te ontdekken tijdens de zomermaanden. Zowel mountainbikers, wandelaars of mensen op zoek naar rust zijn hier aan het juiste adres.

Things to do

De indrukwekkende kabelbaan – het is met zijn 4,4km zelfs de langste ter wereld – Peak-2-Peak Gondola brengt van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain. Onderweg overbrug je vrije hoogtes tot maar liefst 436 meter. Voor de durfers: om optimaal van het wondermooie dal te genieten én om wildlife te kunnen spotten, zijn sommige cabines uitgerust met een glazen vloer! Eenmaal boven is het genieten van het fantastisch uitzicht en de verschillende wandelmogelijkheden! Tickets kunnen online of aan de lift zelf worden aangekocht.

In het autovrije centrum (Whistler Village) is het fijn vertoeven met tal van shops & gezellige bars en restaurants. Je kan er uitstekend eten: van sushi, lokaal, grill, Italiaans tot Europees. Een gezellige aanrader is The Mexican Corner.

Zoek je liever de natuur op, kies dan voor een wandeling of fietstocht langs de Valley Trail, die je langsheen stranden, parken en meren in en rond Whistler brengt. Zo’n 20 minuutjes stappen van het centrum vind je het Alta Lake, waar je tot rust kan komen langs de groene oevers van het meer.

Een daguitstap naar het Garibaldi Lake is dan weer perfect voor de actievere wandelaar. Deze 18 km-lange wandeling (5u) brengt je doorheen mooie weiden en landschappen tot aan het prachtige meer. De start van deze fantastische hike begint aan de Rubble Creek parking (Daisy Lake Road), zo’n 20 km van Whistler Village.

You don't have permission to register