TOP

Vancouver, leefbare stad

Elk jaar verschijnen er verschillende artikels over de meest leefbare steden ter wereld, en elk jaar staat Vancouver steevast in de top 5. Meer dan terecht als je het ons vraagt. Vancouver is een prachtige stad met een herkenbaar, Belgisch, klimaat: milde en natte winters en relatief koele zomers.

De metropool van 2,5 miljoen inwoners, een ‘melting pot’ van culturen, herbergt eveneens één van de grootste Chinese populaties in Noord-Amerika. De stad heeft ontelbare leuke plekjes, van hippe buurten tot Stanley Park. Bovendien zie je heel wat variatie in het landschap om je heen: je kan bij wijze van spreken ’s ochtends gaan skiën en in de namiddag zonnen op het strand!

Vancouver is een stuk groter dan Calgary. We raden aan om een hotel te boeken in downtown Vancouver. Check zeker de verschillende hotels in en rond Howe Street, Nelson Street en Robson Street.

Things to do

Gezellig kuieren doe je vooral rond Gastown, de site waar Vancouver ooit is ontstaan. Een leuke, Britse buurt, waar je naast enkele restaurants vooral veel souvenirwinkeltjes vindt. Vergeet zeker niet om een foto te nemen van de oude klok die elk uur letterlijk stoom aflaat!

In het 405 hectare grote stadpark Stanley Park kom je helemaal tot rust! Hou je ogen open voor en ontdek de verschillende totempalen verspreid over het park. Het populaire wandel-en fietspad False Creek Seawall is een absolute aanrader. Een uurtje fietsen brengt je rondom het park met fantastische uitzichten op de haven en stad!

Wie s’ avonds wil genieten van hippe restaurants en bars sturen we graag richting Yaletown. Deze hippe buurt bestaat uit enerzijds peperdure nieuwbouwappartementen én anderzijds oude gerenoveerde pakhuizen waarin nu verschillende horecazaken en boetieks worden uitgebaat. De meeste bedrijvigheid in deze kleine buurt speelt zich af in het charmante Hamilton Street. Zin om een bierbrouwerij te bezoeken en een sportwedstrijd live te volgen in een toffe pub? Spring dan zeker binnen in de Yaletown Brewing Company! De iets minder dure bars en restaurants vind je op de kruising van Granville Street en Nelson Street.

Heb je na al dat wandelen en fietsen nood aan zon, zee en strand? Maak dan een uitstap naar het meest glamoureuze strand van Vancouver: Kitsilano Beach. Wie graag meer rust heeft is beter af op het Spanish Banks-strand.

Rondom Canada Place kan je dan weer prachtige cruiseschepen bewonderen en de haven van Vancouver bezoeken! De 3D-attractie ‘Fly-Over-Canada’ is een leuke uitstap!

You don't have permission to register