TOP

Icefields Parkway, de mooiste autoroute van Canada

De Icefields Parkway is de enige weg die je van Lake Louise naar Jasper National Park brengt. Deze 232 km ongelofelijke prachtige route, waar je na elke bocht nog meer verbaasd wordt dan bij de voorgaande, is absoluut één van de hoogtepunten van West-Canada!

Het toffe aan deze route is dat alle ‘points of interest’ uitstekend staan aangeduid en dat overal voldoende parking beschikbaar is. De twee fantastische turquoise-gletsjermeren die je absoluut moet bezoeken zijn Bow Lake en Peyto Lake.

Nadien zet je je tocht verder tot aan Mistaya Canyon. Een korte wandeling brengt je tot aan de indrukkwekkende rivier en canyon. Vervolgens zet je je reis voort langsheen adembenemende gletsjers en 3.000 meter hoge bergen tot aan de Saskatchewan River Crossing. Aan dit kruispunt bestaat de mogelijkheid om te overnachten in het gelijknamige motel. Tevens bevindt zich hier het enige tankstation langs de Icefields Parkway.

Voor je vertrekt richting Athabassca Falls, kan je een indrukwekkende wandeling maken die start aan Parker Ridge. Deze twee uur durende wandeling geeft je een fantastisch uitzicht over de Saskatchewan Glaceer. Eindigen kan je doen aan Sunwapta Falls.

Naast adembenemende natuur is de kans ook groot dat je wildlife tegenkomt langsheen de Icefields Parkway. Van beren tot coyotes, wolven en berggeiten!

Een afrader is de vrij dure excursie met grote vrachtwagens op de Columbia Icefields Glacier. Best links laten liggen!

Alle informatie vind je trouwens op icefieldsparkway.ca

You don't have permission to register