TOP

Banff, hart van de Rocky Mountains

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada en herbergt in zijn 6.640 km² slechts drie dorpjes: Banff, Canmore en Lake Louise. Het park is enkel toegankelijk via Highway 1 en is een aaneenschakeling van besneeuwde bergentoppen, gletsjers, turquoise-kleurige meren en wildlife! De indrukwekkende natuur slaat je werkelijk met verbazing!

Logeren

  • Canmore, op zo’n 20 km van het park, is een ideale en goedkopere uitvalbasis voor het ontdekken van Banff National Park. Check zeker Quality Chateau Canmore Resort en Rocky Mountain Inn .
  • Heb je het meer voor kamperen,  kies dan voor een van de 13 uitstekend onderhouden campgrounds in Banff National Park. Voor openingstijden en reservaties, neem je best een kijkje op www.pc.gc.ca/eng/pn-np/ab/banff.

Things to do

  • Geniet van de indrukwekkende turquoise- en gletsjermeren: het grootste meer van Banff is Lake Minnewanka. Dicht in de buurt vind je het kleinere maar eveneens prachtige Johnson Lake & Two Jack Lake. Het indrukwekkende Lake Louise met zijn gletsjer bezoek je best heel vroeg in de voormiddag of laat in de namiddag (omwille van de drukte). Op 15 km van Lake Louise ligt het minder drukke Moraine Lake, waar de natuurpracht je helemaal overvalt! Kanovaren doe je dan weer op Moraine Lake en Lake Louise!
  • Wandelingen: een eerste wandeling in Canmore richting Grassi Lake is de perfecte opwarmer. Je krijgt zo een prachtig uitzicht over het stadje Canmore, en je put jezelf niet meteen uit. Twee van de vele indrukwekkende wandelingen zijn Lake Agnes Tea House (start Lake Louise) en de Eiffel Lake Trail (start Moraine Lake). Een wandeling van zo’n 1,5 u brengt je tot de spectaculaire waterval van Johnston Canyon. Start langs de Bow Valley Parkway.
    Voor alle informatie omtrent de verschillende hikes is het aan te raden een bezoek te brengen aan het Visitor Center, gelegen in de hoofdstraat van Banff Town.

Tips

Lekker kuieren doe je in de hoofdstraat van het heel mondaine en schattige Banff Town. Je neemt de Banff-Gondola voor het ervaren van één van de spectaculairste uitzichten over het park! Een alternatieve en minder drukke weg van Canmore/Banff naar Lake Louise is de Bow Valley Parkway. Naast de prachtige uitzichten langsheen de weg is tijdens valavond de kans op een ontmoeting met wildlife veel groter!

Leuke restaurants:

  • in Canmore: The Grizzly Paw Brewing Company – Iron Goat Pub & Grill (best reserveren) – The Wood Restaurant
  • in Banff: Earl’s – Spaghetti Factory (goedkoop en lekker)
You don't have permission to register