TOP

3 dagen in Jasper National Park, Alberta

Met zijn bijna 11.000 km² is het noordelijker gelegen nationaal park een stuk groter, doch minder druk dan Banff. Een waaier aan activiteiten voor rugzaktoeristen, wandelaars, sportbeoefenaars maken van een Jasper echte aanrader. Je kan er makkelijk 3 dagen vullen, en wellicht wil je er zelfs nog een pak langer blijven.

Jasper National Park dompelt je onder in de weidse natuurlandschappen van de Rocky Mountain. Een echte wildernis-ervaring!

Logeren

Jasper Town heeft tal van goede hotels en motels in alle prijsklassen, gelegen in de hoofdstraat.

  • Hotel/motel/lodges: Een aanrader is alvast Patricia Lake Bungalow, waar je vlak aan het gelijknamige meer logeert in een knusse cabin. Je eigen potje koken en ‘s avonds lekker relaxen aan het meer, zalig!
  • Campgrounds: Kampeerliefhebbers kunnen gebruik maken van de verschillende campgrounds. Reserveer zeker op tijd in de drukkere zomermaanden. De populaire campgrounds zijn Wapiti, Whistlers en Wabasso. Meer informatie en prijsklassen vind je hier.

Things to do

Een door de Canadese wildernes slingerende weg brengt je na zo’n 60 km rijden tot aan het grootste natuurlijke meer van de Rocky Mountains: Maligne Lake. Onderweg stop je best even aan het bijna even indrukwekkende Medicine Lake. Vanuit Maligne Lake kan je een boottocht maken naar het wereldberoemde en uitermate prachtige stukje natuur Spirit Island. De fauna en flora is zodanig uniek dat je slechts 10 minuutjes aan land mag. Dit is echt een must see! Tickets kan je in het Visitor Center bekomen in Jasper Town. Nadat je Spirit Island bezocht hebt, kan je bij het terugkeren aan Maligne Lake een leuke wandeling maken: Moose Lake Trail. De start van de hike begint op de parking.

Ook zeker de moeite:

  • De Jasper Tramway, een kabelbaan in Jasper Town. Deze brengt je tot aan de top van Whistler Mountain, op zo’n 2.285m hoogte. Met een fantastisch uitzicht als resultaat!
  • Paardrijden kan je dan weer doen bij Jasper Park Riding Stables aan Pyramid Lake.
  • Een uurtje rijden naar het plaatsje Pocahontas bezorgt je een unieke ervaring in de warmwaterbron van Miette-Hot-Spring. Let wel op: de weg naartoe is vrij intensief, maak enkel de trip als je nog voldoende tijd over hebt.

Tips

  • Pootje baden of van een klif jumpen doe je bij Horseshoe Lake.
  • Tot 2012 was een uitstap naar de gletsjer van Mount Edith Cavell aangeraden. Na de aardverschuiving is het jammer genoeg onmogelijk om tot vlak aan de gletsjer te komen. De autorit naar Mt. Edith Cavell is wel nog de moeite waard!
You don't have permission to register